The Irish Festival of Oulu

Official program partner of Oulu 2026

The Sharon Shannon

The Sharon Shannon Band

Lauantai 28.9. 19:00

The Sharon Shannon Band

Irlannin presidentti Michael D. Higgins on kuvannut Sharon Shannonia kansalliseksi aarteeksi, eikä ihme.

Sharon Shannonilla on musiikki sormenpäissään, kirjaimellisesti! Tämä haitaristi Irlannista on saavuttanut legendaarisen aseman kaikkialla maailmassa ja tehnyt paljon parjatusta haitarista coolin omassa maassaan. Hän on käyttänyt koko musiikillisen elämänsä ”irlantilaisen kansanmusiikin tuomiseen maailmalle”.

Sharon Shannon on ikoninen irkkumuusikko, joka tunnetaan perinteisten irkkusävelmien omista sovituksista sekä irkkuvaikutteisista sävellyksistään. Hän on aina ollut innokas tutkimaan uusia tyylejä sekä tapaamaan ja työskentelemään muiden muusikoiden kanssa. Häntä kutsutaan ansaitusti irkkumusiikin pioneeriksi, joka yhä edelleen muovaa irlantilaisen kansanmusiikin rajoja, nostaen genren uusiin ulottuvuuksiin yhteistyössä lukuisten eri musiikkityylejä edustavien muusikoiden kanssa.

Lista hänen  yhteistyökumppaneistaan on yhtä laaja kuin hänen musiikillinen monipuolisuutensa. Hän on äänittänyt ja ollut kiertueella muiden muassa Bonon (U2), Sinead O’Connorin, Willie Nelsonin ja Shane McGowanin kanssa. Tämä genrerajat ylittävä tähti on myynyt platinaa ja ollut kotimaansa listaykkönen albumeillaan, singleillään ja DVD:llään.

Sharon esiintyy säännöllisesti kiertueilla ja festivaaleilla Irlannissa, Euroopassa, Kiinassa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Pohjois-Amerikassa. Sharon saapuu nyt ensimmäistä kertaa esiintymään Ouluun. Tule kuulemaan Sharon Shannon -yhtyettä ja nauti viihdyttävästä ja eloisasta maailmanluokan perinteisen irlantilaisen musiikin illasta.

Tervetuloa Ravintola Preludiin klo 16.30, kun juhlimme The Sharon Shannon Bandin konserttia irlantilaisen musiikin etkojameilla. Muusikot soittavat perinteistä irlantilaista musiikkia, ja voit nauttia kunnon fish n’ chips-aterian, herkullisia jälkiruokia tai rentoutua Guiness-tuopin, teen tai kahvin kanssa rennossa irkkutunnelmassa.

Lauantai 28.9.

19:00

Ovet avataan 18:30.

Konsertti: The Sharon Shannon Band

Madetojan Sali

Liput: 33 € / 23 €

K-7

*23 € Oulun Energian asiakkaille (ota yhteyttä info@irkku.fi)

Narikka: 3 €

Osta liput ennakkoon Lippu.fi -kautta (+ palvelumaksu)

lippu.fi logo
Culture Ireland -logo
Oulun energia logo