The Irish Festival of Oulu

Official program partner of Oulu 2026

Brent Ó Caiside

Brent Ó Caiside

Tarinankerronta

Brent Ó Caiside

Muusikko Brent Ó Caiside tunnetaan sean nós -lauluistaan ja bodhrán-rytmeistään sekä sooloesiintyjänä että bändiensä The Soap Pigin ja Droicheadin riveissä. Oak Groven maalaisyhteisössä Pohjois-Carolinassa syntynyt ja kasvanut Brent vietti lapsuutensa tarinankertojien keskuudessa. Isän, isoisä Redin ja kylän varttuneen väen päivittäin isoisän kyläkaupalla jakamat tarinat kiehtoivat Brentiä, ja nuoruusvuosiensa aikana hän sai kuulla kertomuksia niin seikkailuista ulkomailla ja maanviljelyn salaisuuksista kuin ilkikurisia tarinoita ympäröivästä yhteisöstäkin. Nämä tarinaniskijät ja heidän kertomuksensa rikastuttivat Brentin elämää ja ruokkivat hänen seikkailunhaluaan ja mielikuvitustaan.

Brentin omista juurista ja kokemuksista ammentava tarinarepertuaari sisältää aineksia niin myyteistä, legendoista kuin seikkailuistakin. Näihin Brent yhdistää perinteisiä iirinkielisiä sean nós -lauluja bodhrán-rummun ja shruti-laatikon säestyksellä. Inspiraationsa Brent saa Pohjois-Carolinan, Irlannin ja Oulun rikkaasta suullisesta tarinaperinteestä, ihmisistä ja maisemista.

Brent kertoo tarinansa kuin ystäville, sillä niin hän yleisönsä näkee – kuin ystäväpiirin, joka kokoontuu kuulemaan ja jakamaan tarinoita.

Brentin debyyttialbumi The Port Seal (2023) koostuu sekä perinteisistä, mukailluista että uusista tarinoista ja iirinkielisistä lauluista.

Nautinto korville ja aisteille.

Keskiviikko 25.9.

19:00

Kesto: 75 min

Storytelling: Stories from the NorthOsmo Hakosalo, Anna-Maria Toivonen & Brent Ó Caiside

Bar Café Hemingway’s

Vapaa pääsy

Torstai 26.9.

20:00

Kesto: 2 h

Tales & Tarinat: Eamonn Keenan, Brent Ó Caiside, Anna-Maria Toivonen, Anna-Kaisa Kettunen, Aaron Gorman

Bar Café Hemingway’s

Vapaa pääsy

Lauantai 28.9.

12:00

Kesto: 2 h

Tales & Tarinat: Eamonn Keenan, Brent Ó Caiside, Anna-Kaisa Kettunen, Aaron Gorman

Bar Café Hemingway’s

Vapaa pääsy

Hemingways logo
Guinness-logo
Baileys logo