The Irish Festival of Oulu

Official program partner of Oulu 2026

Anna-Maria Toivonen

Anna-Maria Toivonen

Tarinankerronta

Anna-Maria Toivonen

Anna-Maria Toivonen, YAMK Master of Culture and Arts, on kansanperinteiden ehtymättömästä lähteestä ammentava tarinankertoja, kansanlaulaja ja musiikkiterapeutti. Hän on työskennellyt aineettoman kulttuuriperinnön alalla 25 vuotta, ja tarinankerronta on kuljettanut häntä yksityistilaisuuksista festivaaleille, päiväkoteihin ja kouluihin sekä kiertueille Suomen lisäksi Norjaan ja Skotlantiin. Anna-Maria toimii myös opettajana, ja tarinankerronta onkin yksi hänen opetusaineistaan monikulttuurisessa oppilaitoksessa.

Aineeton kulttuuriperintö, sen elävöittäminen sekä esiin nostaminen ovat Anna-Marialle sydämen asioita. Tarinankertojana hän haluaa kutsua ihmiset yhteen ja levähtämään tarinoiden äärelle, nauttimaan mielikuvista ja siitä erityisestä kokemuksesta, jonka voi saada elävää tarinankerrontaa seuratessaan.

”Tarinankerronta tarjoaa meille mahdollisuuden tulla nähdyksi ja kuulluksi. Itse kannan sisälläni aineetonta kulttuuriperintöä, kuten runolaulu ja tarinankerronta, ja koen tärkeäksi jakaa sitä. Samalla haluan kutsua ihmiset jakamaan omaa kulttuuriperintöään. Näin voimme nähdä, että tarinat yhdistävät meitä ihmisiä ja voivat tuoda meidät yhteen. Tarinan voima on ihmeellinen.”

KESKIVIIKKO 25.9.

19:00

Kesto: 75 min

STORYTELLING: STORIES FROM THE NORTHOSMO HAKOSALO, ANNA-MARIA TOIVONEN & BRENT Ó CAISIDE

Bar Café Hemingway’s

VAPAA PÄÄSY

Arrive early to be seated.

TORSTAI 26.9.

20:00

Kesto: 2 h

Tales & Tarinat: Eamonn Keenan, Brent Ó Caiside, Anna-Maria Toivonen, Anna-Kaisa Kettunen, Aaron Gorman

Bar Café Hemingway’s

VAPAA PÄÄSY

Arrive early to be seated.

Hemingways logo
Guinness-logo
Baileys logo