An Irish Musical Journey

Riverdance: A Symphonic Suite ja The Brendan Voyage
Tervetuloa irlantilaisen musiikin matkalle, konserttiin jossa Oulu Sinfonia esittää kaksi merkittävää irlantilaista orkesterisarjaa. Oulu Sinfoniaa johtaa David Brophy, joka on yksi Irlannin tunnetuimmista nykykapellimestareista.
Irlannin rikas kansanmusiikkiperinne on inspiroinut useita Irlannin nykyajan muusikoita ja säveltäjiä. Esimerkkejä tästä ovat Bill Whelanin Riverdance: A Symphonic Suite ja Shaun Daveyn The Brendan Voyage, jossa solistina toimii irlantilaisen säkkipillin mestari Liam O’Flynn.
Riverdance: A Symphonic Suite on irlantilaisen Bill Whelanin sävellys. Musiikki- ja tanssishow Riverdance on maailmanlaajuinen menestystarina. Sen ensiesitys oli vuonna 1994, jonka jälkeen Riverdancen on nähnyt yli 25 miljoonaa ihmistä. Suuren suosion myötä Bill Whelan vastasi orkesterien kysyntään esittää Riverdancen musiikki yhtenäisenä konserttiteoksena. Tässä sinfonisessa sarjassa saamme kuulla Riverdancen keskeisimmät kappaleet sinfoniaorkesterille sovitettuina. Melodioita inspiroivat perinteisen irlantilaisen musiikin muodot. Rytmilliset rakenteet heijastavat alkuperäisen Riverdance -esityksen perkussiivista tanssia. Irlantilaiseten sävelmien joukkoon on liitetty myös elementtejä espanjalaisesta, bulgarialaisesta, makedonialaisesta ja venäläisestä musiikista.
Irlantilaisen Shaun Daveyn sävellys, The Brendan Voyage, on ensimmäinen sinfoniaorkesterille sävelletty teos, jossa irlantilaisella säkkipillillä on solistinen osuus. Pyhä Brendan Navigoija oli 500-luvun irlantilainen munkki, joka varhaiskeskiajan aikakirjojen mukaan matkasi nahkaveneellä Lounais-Irlannista Newfoundlandiin, seilaten Färsaarten, Islannin ja Grönlannin kautta. Liam O’Flynnin irlantilainen säkkipilli kuvastaa pienen veneen koettelemuksia matkallaan. Sinfoniaorkesterin luoma äänimaisema ilmentää ja edustaa Atlantin valtamerta. The Brendan Voyagesta on tullut uudemman irlantilaisen orkesterimusiikin klassikko.
Torstai 6.10. klo 18:00
Madetojan sali, Oulun Musiikkikeskus
Hinta: 28€/23€/12€
23 € eläkeläiset
12 € opiskelijat & työttömät
+ 2,50 € Lippupalvelun palvelumaksu
ei ikärajaa
David Brophy - Kapellimestari
Liam O’ Flynn - irlantilainen säkkipilli
Bill Whelan - Riverdance: A Symphonic Suite
Shaun Davey - The Brendan Voyage
Duration: 2 hours
Puhelin: +358 50 380 1908 | Sähköposti: | Brent Cassidy, Festival Director
Postiosoite: The Irish Festival of Oulu, PL 42, 90015 Oulun kaupunki | Käyntiosoite: Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7
Toteutus:MetaVisual CMSMobiiliversioNormaaliversioWebmasterKirjaudu sisään© 2016 - 2017 The Irish Festival of Oulu