Henrik Müller: Storytelling the Concertina

Join musician and concertina maker Henrik Müller for a multimedia storytelling event of an interesting instrument.
The concertina’s story is the story of the English upper-class instrument and the German folk instrument that blended together over time. Around 1870, the German one started appearing in Ireland, and by mid-19th century, the London makers’ Anglo-German concertina was firmly established in Ireland, where today an amazingly complex playing style has developed.
Henrik Müller
Henrik Müller ihastui irlantilaiseen musiikkiin käytyään The Chieftainsin konsertissa, ja osti englantilaistyyppisen concertinan vuonna 1976.
Kuultuaan Noel Hillin soittavan 1980-luvun alussa, Henrik ymmärsi että Irlannissa soitettava concertina oli erilainen (diatoninen), mutta yritti siitä huolimatta kovasti oppia soittamaan irlantilaisia sävelmiä.
Reilun parinkymmenen vuoden päästä, vuonna 2002, kun Henrik oli jo melkein luopunut soittamisesta, hän keksi suunnitella ja rakentaa itse ”erilaisen” englantilaistyyppisen concertinan. Hän sai lisäinspiraatiota internetistä löydettyään muita irlantilaisen concertinan soittajia kuten Tim Collinsin, Mary McNamaran ja Edel Foxin.
Henrikin concertina valmistui vuonna 2006. Hän oli tyytyväinen sen parantuneeseen sormijärjestelmään ja pitotapaan, ja alkoi matkustaa Irlantiin soittamaan. Tällä hetkellä Henrik työskentelee seuraavan instrumentin parissa.
Lauantai 8.10. 15:15
Elokuvateatteri Studio, Valve
*Free Entry
Duration: 60 minutes
All ages / ei ikärajaa.
*Limited seating, please arrive early.
Tapahtuma on englanninkielinen.
Puhelin: +358 50 380 1908 | Sähköposti: | Brent Cassidy, Festival Director
Postiosoite: The Irish Festival of Oulu, PL 42, 90015 Oulun kaupunki | Käyntiosoite: Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7
Toteutus:MetaVisual CMSMobiiliversioNormaaliversioWebmasterKirjaudu sisään© 2016 - 2017 The Irish Festival of Oulu