Irlantilaisen runon ja musiikin iltapäivä

Mary O’Malley has published work of great originality that has been well received, widely translated, and won her a place in the Irish academy of creative artists. Her many-sided and variously-shaped work can be difficult to describe and even harder to place. Her poetry is rooted in the West of Ireland and in literary, historical, gender-related, and linguistic issues central to the West.
Mary brings her gift of Connemara poetry, the poetry currently being written in the West of Ireland where the references and the poetics are local, regional, and international, not national. At the centre of this endeavour is Mary O’Malley, complemented by live traditional Irish music from local musicians.
Mary O’Malley
Mary O’Malley syntyi Connemarassa, Irlannissa, ja hankki koulutuksensa Galwayn University Collegessa. Hän asui Lissabonissa kahdeksan vuotta, ja opetti paikallisessa Universidade Nova -yliopistossa. Mary on kuulunut Poetry Irelandin valtuustoon, ja toiminut kahdeksan vuotta Cuirt International Poetry Festivalin toimikunnassa, jonka koulutusohjelman hän myös ideoi.
Mary on opettanut NUI Galwayn maisteriohjelmissa (Writing and Education in the Arts) kymmenen vuotta, ja toiminut Irish Studies -ohjelman puheenjohtajana Villanovan yliopistossa vuonna 2013. Hän on ollut vierailijana yliopistoissa Pariisissa, Tarragonassa, New Yorkissa, NUI Galwayssa, Derryssä, Belfastissa ja Mayossa.
Mary on ollut kaksikymmentä vuotta aktiivisesti mukana ympäristökasvatuksessa, erityisalanaan meret ja suoseudut.
Mary on julkaissut seitsemän runokirjaa, joista viimeisin, Valparaiso, sai inspiraationsa hänen oleskelustaan valtion merentutkimusaluksella.
Mary työskentelee lapsuuden muistelmien parissa, ja kirjoittaa esseitä lapsuudenkodista. Hän on naimisissa, ja hänellä on kaksi aikuista lasta.
Mary on Aosdánan jäsen ja hänen runojaan on palkittu useamman kerran. Hän kirjoittaa RTE Radiolle ja esittää töitään säännöllisesti radiossa.
Maryn seuraavan kokoelman, nimeltään Playing the Octopus, julkaisee Carcanet ensi heinäkuussa. Marylle on myös myönnetty vierailevan kirjailijan paikka Limerickin yliopistossa vuodelle 2016.
Lauantai 8.10. 14:00
Valvesali
Vapaa sisäänpääsy
Ovet avataan klo 13:50
Ei ikärajaa.
Tapahtuma on englanninkielinen.
Puhelin: +358 50 380 1908 | Sähköposti: | Brent Cassidy, Festival Director
Postiosoite: The Irish Festival of Oulu, PL 42, 90015 Oulun kaupunki | Käyntiosoite: Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7
Toteutus:MetaVisual CMSMobiiliversioNormaaliversioWebmasterKirjaudu sisään© 2016 - 2017 The Irish Festival of Oulu