Tom Sherlock: From Kitchen to Concert Hall

Irish Music Presentation: From Kitchen to Concert Hall - How Irish Traditional Music Discovered an International Audience
By Tom Sherlock
Dublin based Irish music manager and commentator Tom Sherlock delivers a multimedia presentation that examines how traditional music from Ireland underwent a change over the course of the last 100 years or so that saw it move from being a standard form of folk music—the music, song and dance that Irish people entertained themselves with—serving a role in social entertainment and having a cultural value to how it came in the latter years of the twentieth century to become an internationally successful music brand.
How it, in effect moved from the kitchen dance to international concert hall stages.
Tom Sherlock
Dublinissa syntynyt Tom Sherlock on työskennellyt kokopäiväisenä musiikkialan ammattilaisena vuodesta 1982, jolloin hän aloitti työt johtavalla irlantilaisen kansanmusiikin levy-yhtiöllä Claddagh Recordsilla. Hän auttoi Claddaghia vakiinnuttamaan asemansa maailman suurimpana kansanmusiikin jakelijana ja laajentamaan toimintaansa myös ulkomaille. Viidentoista Claddaghin-vuoden aikana Tom työskenteli myyntireskontran päällikkönä ja tuotantopäällikkönä, ja työskenteli muun muassa läheisesti The Chieftainsin kanssa. Hän myös perusti levy-yhtiölle vähittäismyyntiosaston, ja toimi johtajana Irlannin johtavassa folk & roots -tyylisessä musiikkikaupassa, joka on edelleen toiminnassa. Vuodesta 1997 Tom on työskennellyt musiikkimanagerina ja tapahtumakonsulttina, ja on edustanut useita Irlannin johtavista kansanmusiikin nimistä; esimerkkeinä Altan, Liam O’Flynn, The Poet and the Piper (Seamus Heaney & Liam O’Flynn), The Chieftains, Karan Casey, Seamus Begley, Lynched, Usher’s Island, Lúnasa, Paddy Glackin ja Roisin Elsafty.
Tomilla on paljon kokemusta kiertueiden järjestämisestä USA:ssa, Kanadassa, Isossa-Britanniassa, Irlannissa, Japanissa, Kiinassa, Australiassa ja useimmissa Euroopan maissa. Hän työskentelee ohjelmointikonsulttina ja neuvonantajana useilla festivaaleilla. Hän luennoi ajoittain musiikkibisneksestä, ja on myös osallistunut The Encyclopedia of Ireland ja The Companion to Irish Traditional Music -teosten tekemiseen. Vuonna 2012 Tom toimi projektipäällikkönä North Atlantic Fiddle Festival -tapahtumassa (NAFCo2012), joka oli menestys Derryssä ja Donegalissa. Yhdessä Dublinin University Collegen professorin Rionach ui Ogainin kanssa Tom toimitti kuvitetun kirjan, nimeltään The Otherworld-Music and Song from Irish Tradition. Kirja sisälsi kaksi CD:tä irlantilaisesta musiikista ja kansanperinteestä, ja sen julkaisi The Folklore Council of Ireland. Hiljattain Tom tuotti ja juonsi kuusiosaisen Transmissions-radiosarjan, joka tutkii yhteyksiä useiden maailman folk-musiikkien välillä. Sarja oli suosittu valtakunnallisella RTE Radio 1 -kanavalla.
Tom on myös toiminut neuvonantajana Irlannin taideneuvostolle, ja toiminut konsulttina muun muassa Kanadan hallitukselle, Euroopan Komissiolle, Irlannin ulkoministeriölle, Ulsterin Folk and Transport -museolle ja Danish Roots -projektille. Tällä hetkellä Tom toimii rahastonhoitajana Dublinin The Irish Traditional Music Archiven (http://www.itma.ie) hallituksessa, ja oli aiemmin mukana Belfastin Open House Festival ja Dublinin Folk Festival -tapahtumien hallituksissa.
Lauantai 8.10. 13:45
Elokuvateatteri Studio, Valve
Free entry
Duration: 60 minutes
All ages / ei ikärajaa.
*Limited seating, please arrive early.
Tapahtuma on englanninkielinen.
Puhelin: +358 50 380 1908 | Sähköposti: | Brent Cassidy, Festival Director
Postiosoite: The Irish Festival of Oulu, PL 42, 90015 Oulun kaupunki | Käyntiosoite: Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7
Toteutus:MetaVisual CMSMobiiliversioNormaaliversioWebmasterKirjaudu sisään© 2016 - 2017 The Irish Festival of Oulu