Contemporary Irish Poetry Seminar

Mary O’Malley
Contemporary Irish Poetry Seminar
Mary O’Malley’s poetry is music – the music of Ireland, Iberia and America. There are poems of loss and of delight written out of a fractured world: torn breath, the gap between languages, the rents in a poem. Never allowing herself the luxury of false certainty, we glimpse occasionally at the brilliance of lost innocence.
Born in Connemara in 1954, Mary has taught in Galway and has been active in environmental education for over twenty years. She has held residencies in Galway, Paris, Villanova, Derry and Belfast, regularly broadcasting on Irish radio. She is a member of Aosdána and has received many awards for her work.
Mary O’Malley
Mary O’Malley syntyi Connemarassa, Irlannissa, ja hankki koulutuksensa Galwayn University Collegessa. Hän asui Lissabonissa kahdeksan vuotta, ja opetti paikallisessa Universidade Nova -yliopistossa. Mary on kuulunut Poetry Irelandin valtuustoon, ja toiminut kahdeksan vuotta Cuirt International Poetry Festivalin toimikunnassa, jonka koulutusohjelman hän myös ideoi.
Mary on opettanut NUI Galwayn maisteriohjelmissa (Writing and Education in the Arts) kymmenen vuotta, ja toiminut Irish Studies -ohjelman puheenjohtajana Villanovan yliopistossa vuonna 2013. Hän on ollut vierailijana yliopistoissa Pariisissa, Tarragonassa, New Yorkissa, NUI Galwayssa, Derryssä, Belfastissa ja Mayossa.
Mary on ollut kaksikymmentä vuotta aktiivisesti mukana ympäristökasvatuksessa, erityisalanaan meret ja suoseudut.
Mary on julkaissut seitsemän runokirjaa, joista viimeisin, Valparaiso, sai inspiraationsa hänen oleskelustaan valtion merentutkimusaluksella.
Mary työskentelee lapsuuden muistelmien parissa, ja kirjoittaa esseitä lapsuudenkodista. Hän on naimisissa, ja hänellä on kaksi aikuista lasta.
Mary on Aosdánan jäsen ja hänen runojaan on palkittu useamman kerran. Hän kirjoittaa RTE Radiolle ja esittää töitään säännöllisesti radiossa.
Maryn seuraavan kokoelman, nimeltään Playing the Octopus, julkaisee Carcanet ensi heinäkuussa. Marylle on myös myönnetty vierailevan kirjailijan paikka Limerickin yliopistossa vuodelle 2016.
Europe is a turtle’s back broken
open with bricks, with gunfire,
with love songs shifting in deep time,
borders snaking in slow motion.
Friday 7.10. 11:00-13:00
Oulu University Faculty of Education, room Ktk112
Vapaa pääsy
Tapahtuma on englanninkielinen.
Puhelin: +358 50 380 1908 | Sähköposti: | Brent Cassidy, Festival Director
Postiosoite: The Irish Festival of Oulu, PL 42, 90015 Oulun kaupunki | Käyntiosoite: Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7
Toteutus:MetaVisual CMSMobiiliversioNormaaliversioWebmasterKirjaudu sisään© 2016 - 2017 The Irish Festival of Oulu